Werken de oplaadstations?

Werken de oplaadstations?

Elektrische voertuigen (EV) zijn een integraal onderdeel van het bezit van een EV. Volledig elektrische auto’s hebben geen benzinetank – in plaats van uw auto te vullen met liters gas, sluit u uw auto gewoon aan op het laadstation om te tanken. De gemiddelde EV rijder laadt 80 procent van zijn auto thuis op. Hier vindt u een overzicht van het soort laadstations voor elektrische auto’s en hoeveel u kunt verwachten te betalen om uw EV op te laden. Wilt u een laadpaal aanschaffen, dan kun je een kijkje nemen op www.autolaadpalen.com.

Soorten laadstations

Het opladen van een elektrische auto is een eenvoudig proces: u sluit uw auto aan op een oplader die is aangesloten op het elektriciteitsnet. Niet alle EV-laadstations (ook bekend als EVSE) zijn echter hetzelfde. Sommige kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd door ze in een standaard stopcontact te steken, terwijl andere een aangepaste installatie vereisen. De tijd die nodig is om uw auto op te laden zal ook variëren op basis van de lader die u gebruikt.

 

EV-laders vallen meestal onder een van de drie hoofdcategorieën: Level 1 laadstations, Level 2 laadstations, en DC Fast Chargers (ook wel Level 3 laadstations genoemd).

 

Niveau 1 EV-laadstations

Niveau 1 laders gebruiken een 120 V AC stekker en kunnen in een standaard stopcontact worden gestoken. In tegenstelling tot andere laders hoeft er voor niveau 1 laders geen extra apparatuur te worden geïnstalleerd. Deze laders leveren meestal een actieradius van twee tot vijf mijl per uur opladen en worden meestal thuis gebruikt.

Niveau 1 laders zijn de goedkoopste EVSE optie, maar ze nemen ook de meeste tijd in beslag om de batterij van uw auto op te laden. Huiseigenaars gebruiken deze types laders meestal om hun auto’s ‘s nachts op te laden. Vaak krijg je bij de aanschaf ook de installatie van laadpaal op autolaadpalen.com erbij. 

Fabrikanten van niveau 1 EV laders zijn onder andere AeroVironment, Duosida, Leviton, en Orion.

Niveau 2 EV-laadstations

Niveau 2 laders worden gebruikt voor zowel residentiële als commerciële laadstations. Ze gebruiken een 240 V (voor residentieel gebruik) of 208 V (voor commercieel gebruik) stekker, en in tegenstelling tot niveau 1 laders, kunnen ze niet in een standaard stopcontact gestoken worden. In plaats daarvan worden ze meestal geïnstalleerd door een professionele elektricien. Ze kunnen ook worden geïnstalleerd als onderdeel van een zonnepanelensysteem.  

Niveau 2-laders voor elektrische auto’s bieden een actieradius van 10 tot 60 mijl per uur opladen. Ze kunnen de batterij van een elektrische auto in slechts twee uur volledig opladen, waardoor ze een ideale optie zijn voor zowel huiseigenaren die snel moeten kunnen opladen als bedrijven die laadstations willen aanbieden aan hun klanten.

Veel fabrikanten van elektrische auto’s, zoals Nissan, hebben hun eigen Level 2 laderproducten. Andere Level 2 EVSE fabrikanten zijn ClipperCreek, Chargepoint, JuiceBox, en Siemens.

DC snelladers

DC Fast Chargers, ook bekend als Level 3 of CHAdeMO laadstations, kunnen een actieradius van 60 tot 100 mijl bieden voor uw elektrische auto in slechts 20 minuten opladen. Ze worden echter meestal alleen gebruikt in commerciële en industriële toepassingen – ze vereisen zeer gespecialiseerde, krachtige apparatuur om te installeren en te onderhouden.

Niet alle elektrische auto’s kunnen worden opgeladen met DC snelladers. De meeste plug-in hybride EV’s hebben deze oplaadmogelijkheid niet, en sommige volledig elektrische voertuigen kunnen niet worden opgeladen met een DC Fast Charger. De Mitsubishi “i” en Nissan Leaf zijn twee voorbeelden van elektrische auto’s die met een DC Fast Charger kunnen worden opgeladen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share