Uitdagingen bij gietvloeren

Uitdagingen bij gietvloeren

Hoewel er veel voordelen aan het kiezen van giet vloeren, is het goed om te weten alle uitdagingen die zich kunnen voordoen. De voordelen zeker opwegen tegen de nadelen, maar toch houden deze dingen in overweging.

Glad

Door het naadloze, gladde oppervlak kunnen giet vloeren glad zijn als ze nat zijn. Het is aan te raden om een anti-slip laag aan te brengen, dit voorkomt vallen. Zeker als u een gietvloer keuken heeft, kan dit leiden tot hachelijke situaties. 

Geur

Standaard giet vloeren kunnen een chemische geur hebben tijdens het drogen. De dampen van de gietvloer kunnen gevaarlijk zijn als u eraan wordt blootgesteld. Echter, als u de vloer de juiste tijd geeft om uit te harden, duurt de off-gassing niet zo lang als bij veel andere soorten vloeren.

Droogtijd

Een gietvloer kan er langer over doen om te drogen dan andere soorten vloeren. Er zijn sneller uithardende giet’s dan de typische 24-72 uur, zodat u kunt een snelle terugkeer naar de dienst. Het is van cruciaal belang om te wachten tot een vloer volledig is uitgehard voordat u hem gebruikt.

Ondervloer nodig

Met giet vloeren, moet u eerst een vloer eronder leggen. Hout, staal, cement, of beton kan worden gebruikt als ondervloer. Dit kan het duurder maken als u vanaf nul begint te bouwen, maar goedkoper in plaats van het scheuren van bestaande vloeren.

Speciale reinigingsmiddelen nodig

Schoonmaakmiddelen op zeepbasis kunnen een troebele verkleuring op gietvloeren veroorzaken. Om deze waas te vermijden, gebruik een reiniger speciaal gemaakt voor giet vloeren. U kunt ook ammoniak gemengd met water gebruiken. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen op basis van citrusvruchten of azijn, omdat deze na verloop van tijd erosie kunnen veroorzaken.

Uw behoeften

Giet vloeren is een geweldige optie voor veel verschillende soorten gebouwen. Het is betaalbaar, duurzaam en veelzijdig. U hoeft geen zorgen te maken over het opnieuw doen van uw vloeren, zoals de gemiddelde giet vloer duurt jaren! Met additieven, zoals anti-slip en anti-microbiële, giet vloeren voldoen aan de zakelijke behoeften voor de gezondheidszorg, productie, voedsel en landbouw, automotive, en vele andere industrieën.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share