Chauffeurs gewaarschuwd voor grote wetswijziging voor alle rijbewijshouders in twee weken

Chauffeurs gewaarschuwd voor grote wetswijziging voor alle rijbewijshouders in twee weken

De nieuwe regels houden in dat iedereen die na 1 januari 1997 is geslaagd voor het autorijbewijs, zware aanhangers mag trekken zonder eerst een specialistisch examen af ​​te leggen

Wetswijziging

Chauffeurs worden gewaarschuwd voor een belangrijke nieuwe wetswijziging die over slechts twee weken van kracht wordt. Vanaf 15 november mag iedereen die vanaf 1 januari 1997 het autorijbewijs haalt, aanhangers trekken tot een gewicht van 3.500 kg.

De rijbewijzen van automobilisten worden automatisch bijgewerkt om samen te vallen met de grote wijziging van de regels, meldt Birmingham Live. Gratis auto theorie oefenen is mogelijk online. En chauffeurs worden nu aangespoord om de wet op te frissen in afwachting van de nieuwe veranderingen die over iets minder dan twee weken van kracht worden.

Jonathan White, Legal and Compliance Director bij National Accident Helpline zei: “We dringen er bij mensen op aan extra voorzichtig te zijn en belangrijke veiligheidsregels te volgen bij het trekken van een caravan of aanhanger in deze tijd van het jaar.

 

Auto’s rijden over een snelweg

De wijziging geldt voor iedereen die vanaf 1 januari 1997 geslaagd is voor het autorijbewijs (Afbeelding: PA). “Hoewel we de nieuwe wetswijzigingen begrijpen, zijn we ook bezorgd dat de vrijheid om voor het eerst een caravan of aanhanger te trekken extra risico’s met zich meebrengt.

“Zonder formele training, gecombineerd met een verschuiving naar ‘staycations’, roepen we nieuwe gebruikers op om verantwoordelijk en extra waakzaam te zijn.” Jack Cousens, hoofd wegenbeleid bij The Automobile Association zei: “Het is de bedoeling van de regering om een ​​niet-verplichte cursus te creëren die mensen kunnen volgen, maar dit kan leiden tot goedkopere verzekeringen.

 

Trainingsbedrijven

“Mijn gok is dat zelfs als dit geen realiteit wordt, chauffeurs nog steeds trailertrainingsbedrijven kunnen benaderen en betalen voor een privésessie om training en vertrouwen te geven aan degenen die dat willen.” Overzicht verkeersborden vind je online. Het auto- en aanhangerrijexamen is per september van dit jaar stopgezet, waardoor je vanaf 20 september geen auto- en aanhangerrijexamen meer kunt boeken of afleggen.

De DVLA zal uw rijbewijs bijwerken om aan te tonen dat u aanhangwagens mag trekken en u kunt zien dat de categorie BE is toegevoegd aan uw rijbewijs wanneer u de volgende keer een nieuw rijbewijs met fotokaart krijgt.

 

De huidige regels houden in dat er, afhankelijk van wanneer u geslaagd bent voor uw rijexamen, grenzen zijn aan wat u achter uw auto kunt trekken zonder een examen af ​​te leggen. De DVSA heeft gewaarschuwd dat chauffeurs vóór 15 november de huidige regels moeten blijven volgen, anders krijgen ze een boete van £ 1.000.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share