OpenSea Marketplace: NFT’s kopen, verkopen en minen

OpenSea Marketplace: NFT’s kopen, verkopen en minen

Ontdek hoe u uw unieke niet-vervangbare activa kunt minten, kopen en verkopen op ‘s werelds grootste NFT-marktplaats.

Beginner

Als je ooit hebt geprobeerd de wereld van niet-fungible token (NFT) te verkennen, is de kans groot dat je wel eens van OpenSea hebt gehoord. Het platform is waarschijnlijk de meest prominente toegangspoort tot de NFT-markt, en je zou het kunnen beschouwen als de markt die je zult gebruiken om de ruimte te verkennen en ermee in contact te komen.

Voordat u begint, is het belangrijk om een ​​basiskennis te hebben van hoe het werkt. Hier vindt u alles wat u moet weten over OpenSea, inclusief het maken, kopen en verkopen van NFT’s. Maar laten we eerst enkele basisprincipes van NFT’s opfrissen en waarom u een marktplaats zoals OpenSea nodig heeft om er toegang toe te krijgen.

 

Wat zijn NFT’s?

Sinds bitcoin in 2009 werd gelanceerd, raken mensen meer gewend aan het kopen en bezitten van activa die alleen in de digitale wereld bestaan. Met blockchain als onderliggende technologie, maakt cryptocurrency een manier mogelijk om waarde op internet te bezitten en over te dragen zonder noodzakelijkerwijs een derde partij erbij te betrekken. Interessant is dat NFT’s voortbouwen op deze functionaliteit om nieuwe mogelijkheden te creëren rond het unieke karakter van digitale activa.

Terwijl crypto-activa zoals bitcoin en ether fungibel of uitwisselbaar zijn, maken NFT’s, dankzij blockchain-technologie, digitale activa mogelijk die aantoonbaar uniek en onverwisselbaar zijn. Met andere woorden, NFT’s bieden de broodnodige niet-fungibiliteit om unieke digitale activa en real-world activa naar de blockchain te brengen.

Een NFT kan digitale kunst, een in-game asset, muziek of elk ander item vertegenwoordigen waarvoor een systeem nodig is om de uniciteit, zeldzaamheid en eigendomsstatus ervan in het digitale rijk te verifiëren.

Het eigendom van een NFT kan worden overgedragen in ruil voor digitale valuta zonder tussenkomst van derden. wat is een populaire nft? Om dit te laten gebeuren, moeten geïnteresseerde kopers en verkopers deze taak echter uitvoeren op een platform dat speciaal is ontworpen om het aanbieden, kopen en verkopen van NFT’s mogelijk te maken. Deze platforms worden NFT-marktplaatsen genoemd.

 

Wat is Open Sea?

OpenSea is een NFT-marktplaats die vroeg genoeg inspeelde op de NFT-beweging om zichzelf te positioneren als niet alleen de voorkeurskeuze voor NFT-handelaren, maar ook de favoriete bestemming voor NFT-ontwikkelaars. Afgezien van het first-mover-voordeel, zijn de successen van OpenSea ook terug te voeren op het open-wereldontwerp waarmee iedereen gratis NFT’s kan maken en ze kan kopen en verkopen op een verifieerbare infrastructuur die wordt aangedreven door blockchain-technologie. Dit open-wereldontwerp heeft massaal NFT-makers aangetrokken, omdat er weinig of geen beperkingen zijn om de betrokken creatieve en transactieprocessen te onderdrukken.

Hoewel dit door sommigen wordt gezien als een essentieel aspect van OpenSea’s operaties, is het ontbreken van beperkingen geïdentificeerd als een tikkende tijdbom, zozeer zelfs dat OpenSea het aantal NFT’s dat elke gebruiker kan aanmaken even heeft beperkt, alleen voor het team om zijn besluit na het ontvangen van terugslag van de gemeenschap voor de verhuizing.

Ongeacht de controverses rond de activiteiten van OpenSea, blijft het de grootste NFT-marktplaats, met alleen al in augustus 2021 meer dan $ 3,5 miljard aan op Ethereum gebaseerde NFT-transacties. Om deze statistiek in perspectief te plaatsen, heeft OpenSea voor heel 2020 slechts $ 20 miljoen aan NFT-handelsvolume gepost.

 

Wat zijn de kenmerken van OpenSea?

Zoals eerder vermeld, is een van de sterke punten van OpenSea dat het een gedecentraliseerde marktplaats beheert waar alle transacties en activiteiten in realtime op de blockchain worden vastgelegd.

Daarnaast heeft het zijn activiteiten uitgebreid over drie blockchain-infrastructuren, waaronder Ethereum, Polygon en Klatyn. Met andere woorden, u kunt NFT’s kopen op basis van elk van deze ketens op OpenSea.

Het is ook vermeldenswaard dat OpenSea gemakkelijk te begrijpen processen mogelijk heeft gemaakt voor alle hoofdfuncties, inclusief het aanmaken, kopen en verkopen van NFT’s. In wezen heb je geen codeerervaring nodig om het platform te gebruiken.

Ten slotte biedt het een gasloze of onfeilbare manier om NFT’s te maken, dankzij Polygon-integraties. Voor degenen die niet bekend zijn met Polygon, het is een blockchain die het goedkoper maakt om transacties te doen met Ethereum-tokens en om te communiceren met op Ethereum gebaseerde applicaties.

 

NFT’s maken op OpenSea

Als nieuwe gebruiker moet u een account registreren voordat u kunt beginnen met communiceren met NFT’s op OpenSea. Om dit te doen, moet u een portemonnee instellen, bij voorkeur de MetaMask-extensie op Google Chrome. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het opzetten van een MetaMask-portemonnee.

Zodra u uw portemonnee gereed heeft, gaat u verder met de volgende stappen om een ​​account op OpenSea in te stellen.

Klik op de startpagina van OpenSea op het portemonnee-pictogram in de rechterhoek van de website om uw nieuw gemaakte portemonnee te koppelen. U ziet een prompt waarin u wordt gevraagd uw favoriete portemonnee te kiezen. Kies de portemonnee van uw keuze (in dit geval MetaMask) en voltooi deze het verbindingsproces van uw portemonnee.

Nadat u uw portemonnee heeft ingesteld, wordt u naar uw standaardprofielpagina op OpenSea genavigeerd. Aangezien dit account de standaardstatus heeft, moet u uw account personaliseren. Hiervoor zal OpenSea u vragen om een ​​overeenkomst te ondertekenen om door te gaan. Zodra je deze fase hebt geschaald, kun je je account aanpassen door een gebruikersnaam in te voeren, een bio te schrijven en een profielfoto toe te voegen.

Op dit moment bent u klaar om te beginnen met het slaan van NFT’s. Een ding dat u echter in uw achterhoofd moet hebben, is dat u, afhankelijk van de blockchain waarop u NFT’s wilt maken, mogelijk voldoende munten in uw portemonnee moet hebben om de toepasselijke transactiekosten te dekken. Als je dat onder de knie hebt, kun je beginnen met munt slaan met de volgende stappen.

Als u vanaf uw accountpagina alleen enkele NFT’s wilt maken, klikt u op “Maken” en voert u een naam, een beschrijvings-URL-link en al het andere in dat u wilt opnemen. Scroll naar beneden en klik op de onderste “Maken” om het op de blockchain te zetten.

Om een ​​collectie aan te maken, moet je op je accountpictogram klikken en vervolgens op ‘Mijn collecties’. Klik onder de optie “Nieuwe collectie maken” op “Maken” om een ​​collectienaam in te stellen, voer een beschrijving in en upload een afbeelding. Je kunt spelen met de verschillende bewerkingstools op deze pagina om je collectie een echt uniek gevoel te geven.

Klik op ‘Nieuw item toevoegen’ om een ​​NFT te maken onder de verzameling die u zojuist hebt gemaakt. U wordt naar een pagina genavigeerd waar u de naam van de NFT kunt invoeren en metadata kunt uploaden, zoals een afbeelding, video of audiobestand. hoe werkt het maken van een nft online? U kunt ook eigenschappen toevoegen, zoals het jaar waarin de NFT is gemaakt, om potentiële kopers te helpen bij het filteren van NFT’s in uw collectie.

Een laatste ding om op te merken: u kunt ontgrendelbare items toevoegen die alleen toegankelijk zijn voor de eigenaar van de NFT. U kunt bijvoorbeeld een manier opnemen om echte activa die aan de betreffende NFT zijn gekoppeld, in te wisselen, zoals een fysieke weergave van het stuk of toegang tot een evenement.

Als je tevreden bent met alles wat je tot nu toe hebt gedaan, klik je op “Maken” en onderteken je het bericht op je verbonden portemonnee. Als u ervoor heeft gekozen om uw NFT op Polygon te lanceren, hoeft u geen transactiekosten te betalen om dit NFT-miningproces te voltooien. Voor het minten op Ethereum worden daarentegen netwerkkosten in rekening gebracht.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share